Yılmaz: "Tersine beyin göçü hedefliyoruz"

Kalkınma Ajansı'ndan İstanbul Şehir Üniversitesi'ne büyük destek

Abone Ol

Kalkınma Ajansı’ndan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne büyük destek

 

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Teknoloji Transfer Merkezi Kurma Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Mali Destek Programı kapsamında kar amacı gütmeyen kuruluşlara verdiği desteğe başvuran 150 firma içerisinde en başarılı 2. proje seçildi. 21 projenin desteklenmeye değer görüldüğü program kapsamında İstanbul Şehir Üniversitesi iş dünyasına yönelik projeler geliştirecek.

 

Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğine katkı için önemli bir adım attı. Üniversitenin, öğrencilerinin ve akademisyenlerinin buluş ve fikirlerini iş çevrelerinin kullanımına sunmak ve bu buluş ve fikirlere girişimcilik koçluğu yaparak, kuluçka firmaların kurulumunu sağlamak amacıyla geliştirdiği Teknoloji Transfer Merkezi kurma projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından en başarılı 2. proje seçildi.
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2010 yılı Mali Destek Programı kapsamında kar amacı gütmeyen kuruluşlara verdiği desteğe 150 proje başvurusu yapıldı. İstanbul Kalkınma Ajansı, 21 projeyi destekleme kararı aldı. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Teknoloji Transfer Merkezi kurma projesi desteklenmeye değer projeler içerisinde en başarılı 2. proje seçildi.
İş çevreleri ile ekosistem oluşturulacak

 

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Koordinatörü Önder Yılmaz, “Üniversitemiz bu proje ile öğrencilerinin ve akademisyenlerinin yenilikçi fikirlerini iş dünyasının kullanımına sunacak. Ayrıca bu buluş ve fikirlere girişimcilik koçluğu yaparak, kuluçka firmaların kurulumu bu merkezde gerçekleştirilecek. Üniversite-sanayi işbirliğinin günceldeki en yakın ve etkin buluşma yeri olacak bu merkez, yerel firma ve kurumlarla bir ekosistem oluşturacak ve geliştireceği tüm projelerde, yararlanıcı ve üniversite arasında etkin proje koordinasyonu desteği sağlayacak” diye konuştu.

 

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin mühendislik ve sosyal alanlarda çok yetkin insan kaynağına sahip olduğunu ve üniversite-iş çevresi işbirliğini en etkin şekilde uygulamasının hedeflediğini anlatan Yılmaz, “Bu kapsamda tersine beyin göçü ile ülkemize geri kazandırdığımız tecrübeli akademisyenlerin buluş ve patentlerini iş çevreleri için değerlendireceğiz. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın bu desteği hedefimize ulaşmamızda bize büyük bir güç kattı” dedi.


Haber : 

Abone Ol