Alaplı

Peynir diş çürüklerine birebir!

Yapılan bir araştırmaya göre, peynirin ağızdaki PH değerini artırması sayesinde dişleri çürüklere karşı koruyabileceği belirlendi

Abone Ol
"General Dentistry" dergisinde yayımlanan bir araştırmada,  12-15 yaşındaki 68 katılımcının peynir, süt ve yoğurt yemeden önce ve sonra diş plağının pH değerine bakıldı.
  
Bilim adamları katılımcıları rastgele 3 gruba ayırdı. İlk gruptakilere cheddar peyniri, ikinci gruptakilere süt ve üçüncü gruptakilere şekersiz yoğurt verildi.
  
Grupların tümü 3 dakika boyunca bu ürünleri tüketti ve suyla ağzını çalkaladı. Besinler tüketildikten 10, 20 ve 30 dakika sonra katılımcıların ağzındaki pH değeri ölçüldü.
  
Süt içen ve yoğurt yiyenlerin ağzındaki pH değerinde değişiklik görülmedi.
  
PEYNİR DİŞLERE İYİ GELİYOR
  
PH değerinin 5,5’den düşük olmasının diş erozyonu riskini artırdığını belirten bilim adamları, peynir yiyenlerin pH değerinin hızla ve giderek arttığını belirledi.
  
Bilim adamları, peynirin çiğnenmesinin tükürük salgısının  artmasını sağladığını, ayrıca içindeki bazı maddelerin diş minesini olumlu etkileyerek, dişi asitten koruyor olabileceğini vurguladı.

Haber : 

Abone Ol