Politika

LİKOĞLU İLK KEZ YENİ UFUK'A KONUŞTU!..

Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı İşadamı Hasan Likoğlu sessizliğini Yeni Ufuk’a bozdu..

Abone Ol
Ereğli’de bugüne kadar 100’ün üzerinde işçi çalıştıran işadamı Hasan Likoğlu, 10 yıllık suskunluğunu Yeni Ufuk’a bozdu.
 
Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı İşadamı Hasan Likoğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Sina Çıladır’ın sorularını yanıtladı. 
 
Ereğli’de işadamlarının geleceğinin karanlık olduğunun altını çizen Likoğlu, “Bugüne kadar kim canla-başla uğraşıp Ereğli’ye bir çivi çakmak istemiş. Ereğli’de esnaf bitme noktasına gelmiş. Ereğli’ye yatırımcı gelmiyor. Gelmek isteyen de bürokrasiyi aşamıyor. Bizler iç çekişmelerden dolayı Ereğli’yi unuttuk. Halbuki birlikten kuvvet doğar. Fakat Ereğli’de bir birliktelik yok. Ereğli’nin siyasi ve ticari anlamda bu birlikteliği oluşturacak bir lobisi de yok. Acilen bölgede bu lobinin oluşturulması gerekiyor. Bu birliktelik Zonguldak’la barışık, Ankara’ya da yakın olması gerekiyor”, diye söze başlayan Likoğlu, Ereğlili olup da dışarıda yaşayan değerli işadamlarından faydalanılması gerektiğinin altını çizdi.
 
Likoğlu ile röportajımız şöyle:
 
EREĞLİLİ OLMAK
 
S.Ç: “Siz Ereğlili misiniz?. Ereğlili olmayı bize tanımlar mısınız?
 
H.L: Memleketimizdeki arsalarını satıp, doğup-büyüdüğümüz bu şehre yatırım yaptık. Burada kardeşlerim doğdu ve öldü. Bu şehre tüm ticari hayatımız boyunca istihdam sağladık. Bence Ereğlili olmak işte tamda budur. Ben bu şehir de yaşadım. Bu şehre yatırım yaptım. Bu şehirde öleceğim. 1970’lı yıllarda Ereğli’nin bir tadı vardı. Çarşıda esnaf güler, dertleşir, hatta komşu esnaf çırağa iş öğretmek için dayanışma içine girerdi. Bugün ne yazık ki, durum tam tersine dönmüş durumda.
 
EREĞLİ İÇİN EL-ELE VERMELİYİZ.
 
“Ereğli için kim ne veriyorsa, bugün itibariyle 2 katını vermeye hazırım. Yeter ki Ereğli kazansın.  İnsan ölüp, gidiyor. Arkasında sadece eserleri kalıyor.”
 
S.Ç: 10 senedir hiç konuşmadınız? Şuan neler yapıyorsunuz. Hangi işle meşgulsünüz?
 
H.L: Halen aktif olan aile işlerimiz devam etmekte, ancak Ereğli’nin büyümesi için halen canla-başla mücadele ediyoruz. Ereğli’ye yeni bir sanayi yatırımı, değişik bir ticaret kolu getirebilmek için uğraşıyoruz.
 
S.Ç: Ne gibi?
 
H.L: Kırmacı mevkiindeki yerimizi biliyorsunuz. 40 dönüm dolgu alanı, 8 dönüm kapalı alan 1000 metrekare ofis binası ile atıl vaziyette duran bir yerimiz var. Buraya ben tam 10 yılımı verdim. Ama artık burayı Ereğli menfaatlerine kullanmak istiyorum. Burada her türlü fikre açığım. Yeter ki, Ereğli’de gün geçtikçe çoğalan işsizliğe bir nebze merhem olabilsin. Dediğim gibi bu alanda her türlü yatırımcı ile anlaşmaya razıyız. Tek şartımız Ereğli’ye katma değer yaratması. 
 
S.Ç: Bu alan sizce nasıl değerlendirilebilir?
 
H.L: Bu alanda bir sürü farklı sektör yaratılabilir. Türkiye’nin güzide kuruluşu ERDEMİR hurdasını buradan karşılayabilir. Yani burası hurda toplama merkezi olabilir. 2. Si yine ERDEMİR’in ve bölgedeki sanayi tesislerinin kullanabildiği, kimyevi maddelerin depolanabileceği bir alan olarak kullanılabilir. Anlayacağınız Ereğli’nin coğrafi önemi far edilmeli artık. Buraya metal harici alternatif sektörler getirilmeli.
 
S.Ç: Peki bunun için herhangi bir girişimde bulundunuz mu? 
 
H.L: Evet. Çeşitli yerlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Bunları rapor halinde aracı vasıtasıyla bölge milletvekilimiz Ercan Candan’a da sunduk. Kendisinden bu konuda yakın zamanda Ereğli’ye bir müjde vermesini bekliyoruz.
 
S.Ç Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
 
H.L: Ekonomik krizden bu yana Ereğli tabir-i caizse unutuldu. Ereğli iç çekişmeler yüzünden çok zaman kaybetti. Çok büyük değerler kaybetti. Ereğli’den yatırımcılarımız, eski dostlarımız gittikçe üzülüyorum. Çünkü yerleri dolmuyor.  Yaşadığımız bu kenti bir adım ileriye getirmek bizim boynumuzun borcu. Hepimiz Ereğli için kenetlenmeliyiz. 


Haber : 

Abone Ol