Kdz.Ereğli

Koronavirüs’ten korunmanın bir başka önemli yolu: Ambalajlı gıda

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), dünyanın dengesini alt üst eden ve Türkiye’de de tespit edilen Koronavirüs’ten korunmak için hijyene ve ambalajlı gıdanın önemine dikkati çekti. ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, hijyenin şu dönemde en etkili korunma yöntemi olduğuna vurgu yaptı.

Abone Ol

Hem Sağlık Bakanlığı’nın hem de uzmanların Koronavirüsle ilgili hijyene dikkati çektiğini
belirten ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Ambalaj, içine
konulan gıdaların üretildikleri koşullarda bozulmadan en ekonomik ve güvenilir biçimde
tüketiciye ulaştırılmasını ve tanıtılmasını sağlayan bir ürün. Gıda ambalajının temel amacı;
gıdaların raf ömrünü uzatmak, uygun koşullarda depolanmasını sağlamak ve gıdaları
tüketiciye ulaşıncaya dek diğer bulaşanlardan korumak, gıda bozulmaları ve kalite
kayıplarını en aza indirmek. Ambalajlar; ekmek, süt, peynir, bakliyat ve sebze-meyve gibi
günlük ihtiyacımız olan gıdaları korurken aynı zamanda sağlığımızı da koruyor. Çünkü
açıkta, ambalajsız şekilde satılan gıdalar bakteri ve çürümeye karşı savunmasız; hızlı
bozuluyor ve sağlığı tehdit ediyor. Üstelik bu tür gıdaların menşei takip edilemiyor, raf
ömrü de güvenilir olmuyor. Koronavirüsle sarsılan dünyada insan sağlığı için ambalajlı gıda
olmazsa olmaz niteliğinde.”

“HALKIMIZ BU DÖNEMDE DAHA DUYARLI OLMALI”
Zeki Sarıbekir’e göre temizlik ve hijyen bu dönemde daha fazla ön plana çıkıyor: “İnsan
sağlığını çevresel risklerden uzak tutan ve koruyan ambalajlı gıdaların önemi böyle
dönemlerde bir kez daha ortaya çıkıyor. Açık alanlarda satışa sunulan gıdalar, insan ve çevre
kaynaklı tüm risklere açık. Halkımızın bu konuda her zamankinden daha fazla duyarlı olması
gerekiyor. Bundan 150 yıl önce insanlar temiz su, içecek, gıda, ilaç ve temel ihtiyaç
maddelerine kolay ulaşamıyordu. ASD olarak geçen süre içerisinde gıda ve içeceklerin
ambalaja girmesiyle insan ömrü ortalamasının uzamış olduğuna inanıyoruz. Her zaman
söylediğimiz gibi satın aldığınız ürünün ambalajı, onun güvencesidir ve her ürün ambalaja
girmeli. Ambalajın üzerindeki etikette içerdiği ürünün besin değeri, ürünün miktarı, son
tüketim tarihi, üretici adres bilgileri; yani ürünün muhteviyatı ve nerede ve kim tarafından
üretildiğini içeren tüm bilgiler bulunur.”

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Hakkında
Türkiye'deki önemli ambalaj sanayicilerini bünyesinde bir araya getiren ASD, 1992 yılında 39
ambalaj üreticisi tarafından kuruldu. Mart 2020 itibariyle 220’nin üzerinde üyesi bulunan
ASD’nin amacı; Türkiye ambalaj sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak, sektöre kimlik
kazandırmak, ulusal ve uluslararası platformlarda sektörün temsil edilmesini sağlamak,
üyeleri arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, güçlendirmek ve daimi kılmaktır.


Haber : 

Abone Ol