Politika

KAMUDA KÖLELİK DÖNEMİ..

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, kamuda esnek çalışma saatleri ile ilgili düzenlemeyi TBMM gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde CHP’li Demirtaş “OHAL’in devam ettiği, kamu çalışanlarının sorgusuz, sualsiz ve delilsiz ihraç edildiği bir dönemde bu tip bir uygulama yeni ihraçların önünü açacaktır” dedi.

Abone Ol

CHP Zonguldak Milletvekili konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları belirtti:

“YENİ İHRAÇLARIN ÖNÜ AÇILACAK!

Kamuda çalışan milyonlarca kişinin çalışma hayatında esaslı değişiklikler getirecek böyle bir düzenlemenin, bir anda, yaptım oldu anlayışı ile gündeme getirilmesi kamu çalışanlarını tedirgin etmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. OHAL’in devam ettiği, kamu çalışanlarının sorgusuz, sualsiz ve delilsiz ihraç edildiği bir dönemde bu tip bir uygulama yeni ihraçların önünü açacaktır.

TERFİLERDE YANDAŞLIK ZİRVE YAPTI!

Ak Parti İktidarları süresince, göreve almalarda, tayin ve terfilerde, liyakat, beceri ve performans hiç dikkate alınmamış, adam kayırmacılığı ve yandaşlık zirve yapmıştır. Durum böyle iken getirilmek istenen bu düzenleme ile adam kayırma ve yandaşlık yasal bir kılıfa büründürülmüş olacak üstelik de devlet içinde tarikatların önünü açacaktır.

SENDİKALARIN GÖRÜŞÜ ALINDI MI?

Ak Parti Hükümetinin 2018 yılı programında; kamuda esnek çalışma şekillerinin uygulanacağı ifade edilmiştir. 2014-2016 yılları arasında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan devlet memurlarının çalışma yerleri ve çalışma saatlerinin esnekleştirilmesi projesine dayanarak söz konusu sistemin oluşturulduğu, sorumlu kurum olarak da Devlet Personel Başkanlığı'nın belirlendiği ifade edilmektedir. Bu yönde basında haberler de çıkmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarında etkili bir insan kaynakları planlaması yapılabilmesi, kamuda yükselme ile ilgili mevzuattaki eksiklikler, kamu personelinin kurum ve kuruluşlar arasında dengesiz dağılımı ve personel ile ücret düzeyinin uyumsuzluğu gibi gerekçelerle buna ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir. Tüm bu açıklamalar karşısında bu projede kimlerin çalıştı, bu süreçte konunun paydaşı olan sendikalarla bir görüş alış verişinde bulunuldu mu bilmiyoruz.” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi;

1-2014-2016 yılları arasında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan devlet memurlarının çalışma yer ve saatleri ile ilgili proje kim ya da kimlerden oluşan ekip tarafından yürütülmüştür?

2- Bu süreçte konunun paydaşlarını temsil eden sendika ya da konfederasyonlardan görüş ve önerileri alınmış mıdır?

3-Bu çalışmayı ne zaman kamuoyuna açıklamayı düşünüyorsunuz?

4- Memurların çalışma saatlerinde nasıl bir değişiklik planlanmaktadır?

5- Kamu personeline yönelik performansa dayalı sistem ne zaman hayata geçecektir?

6-Memurların performans kriterleri kim ya da kimler tarafından belirlenecektir?

7-Memurların performansını belirleyen, not veya puan veren kişi ya da grupların denetimi nasıl sağlanacaktır?

8- Adam kayırma, mobinge zemin hazırlanması, çalışan üzerinde baskı kurulması gibi risklere karşı hangi önlemler alınacaktır?

9-Göreve almalarda, tayin ve terfilerde, liyakat, beceri ve performansın hiç dikkate alınmadığı, adam kayırmacılığın ve yandaşlığın zirve yaptığı bu dönemde böyle bir düzenleme doğru mudur?

10-Yine tarikatların devlet içinde cirit attığı bu dönemde böyle bir düzenleme doğru mudur?

11-Esnek çalışma ile Memurun iş güvencesini  ortadan kaldırıp, memuru tamamen köle yapmayı mı amaçlamaktasınız?

 


Haber : 

Abone Ol