İzmir Efes Selçuk'ta doğal lezzetler konuşuldu
Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde düzenlenen "Efes Selçuk Flora Faunası" sunumuyla Sevim Şahin Efes Selçuk'un yerel ot ve mantarları hakkında bilgi verdi.
Ä°ZMÄ°R(Ä°GFA)- Efes Selçuk’un doÄŸal zenginliklerine deÄŸinen Sevim Åžahin; “ 10 yıldır Efes Selçuk’un doÄŸal zenginliklerini araÅŸtırıyorum. Efes Selçuk’ta inanılmaz güzel yiyeceÄŸe, yemeÄŸe dönüşecek bitkileriniz var. Otları, mantarları tanımanın tek yolu yabanı tanımaktır. ArkadaÅŸlarımla arazi yapıp sadece bu mevsimde toplanabilecek 25 çeÅŸit ot, birkaç tür de mantar topladık” dedi.
Efes Selçuklular’ın sıklıkla tükettiÄŸi Mantuka mantarı ve ÅŸevketi bostandan da bahseden Sevim Åžahin; “ Efes Selçuk’ta çok bulunan bitkilerden, bu bölgenin en önemli lezzetlerinden bir tanesi de ÅŸevketi bostan. Åževketi bostanı toplarken mutlaka etrafta üç beÅŸ tane bırakın.
Çok lezzetli, çok ÅŸifalı olduÄŸu için neredeyse yok olma tehdidi ile karşı karşıya. Zaten kültüre alınmış bir bitki, iyi ki de kültüre aldılar. Åževketi bostan toplarken köklerini sökmeyip yan yaprakları alınırsa, yaprakları elle sıyırmak yerine dikenli kısımları makasla keserseniz daha iyi olur. Çok ÅŸifalı bir ÅŸey zaten. HaÅŸlayıp suyunu içersiniz, salatasını yapabilirsiniz. Her iki türde de bu bitkinin ÅŸifasından faydalanabilirsiniz” dedi.
Haber : Ä°GFA
ETİKETLER : Yazdır
Çok Okunanlar
» Henüz BUGÜN Haber Görünmüyor