Kdz.Ereğli

EREĞLİ'NİN YENİ LEZZETİ OSMANLI EKMEĞİ..

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi İstanbul yol ayrımı mevkiinde faaliyet gösteren İstanbul Ekmek Fırının da yaklaşık 3 saatte pişirilen OSMANLI EKMEĞİ yok satıyor..

Abone Ol

Ereğli’de Faaliyet gösteren Nurallah Uzun’un sahipliğini yaptığı İstanbul Ekmek fırınında Dursun Ali Uzun’un ellerinden yoğurulan Osmanlı ekmeği yok satıyor.

Vatandaşların yoğun ilgi götserdiği ve kilo işi olarak satılan ekmek, fırından çıkar çıkmaz tezgâhtaki yerini alırken, vatandaşlar tarafından da kısa sürede tüketiliyor. Yaklaşık 3 saatte pişen ve 4 kiloya yakın olarak üretilen ekmek ile ilgili olarak açıklamada bulunan Dursun Ali Uzun “Bu ekmek Osmanlı ekmeği olarak geçiyor. İçinde beyaz un yok. Tandırlık un var. Tam buğday var. Değirmen unu var. Ekşi mayadan yapıyoruz. Ekşi mayasını kendimiz hazırlıyoruz. Ekşi mayasına Tarhana, Sirke, limon suyu katıyoruz. 6 saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra hamurumuzun içine katıyoruz. Biz bu ekmeği kilo işi satıyoruz. Müşteri geliyor. İstediği yerden kestirtiyor. Bizlerde tartıp müşteriye ekmeğini veriyoruz. Bu ekmek her zaman tezgâhlarımızda bulunuyor. Bu akşam erken bitti. Bir çok müşterimizden de fırça yemek zorunda kaldık” dedi.


Haber : 

Abone Ol