Kdz.Ereğli

'Çelik ve Yaşam' ödülleri sahiplerini buldu

ERDEMİR'in düzenlediği 'Çelik ve Yaşam' konulu, Çelik Heykel yarışmasının ödülleri dağıtıldı.

Abone Ol
Erdemir'in 48. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Mimar Sinan Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen etkinlik, İstanbul'daki Tophane-i Amire'de verilen kokteyl ile başladı. 
 
Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, törende yaptığı konuşmada, dünyada kişi başına çelik tüketiminin, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin önemli göstergesi olduğunu söyledi. Yöney, ülkelerin gelişmişlik düzey göstergelerinden birinin de, sayısal veriler kadar önemli olduğunu belirterek "O ülkenin sanata bakışı, yetiştirdiği sanatçılar, ürettiği sanat eserleri ve bunların ne kadar geliştirilerek yaşatıldığıdır. Biz çelik sektörünün lider kuruluşu olarak 48 yıldır üretimimizle ülke ekonomisine katma değer yarattığımız gibi, sanatın, bilimin, sporun desteklenmesi yönündeki faaliyetleri de daima iş süreçlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirdik. Ülkemizde keşfedilmeyi, desteklenmeyi ve iyi eğitim olanaklarıyla buluşturulmayı bekleyen birçok gencimiz olduğunun farkındayız. İşte bu noktada, 'Çelik ve Yaşam 2013 Çelik Heykel Yarışması', ulusal öğrenci yarışmasını düzenleyerek genç arkadaşlarımızı desteklemeyi, onlarda ve etrafta bir farkındalık yaratmayı amaçladık. Bugün burada sergilenen eserlerin çelikten yapılmış olması, özellikle çoğunun üretiminde ERDEMİR çeliğinin kullanılmış olması, bize ayrı bir mutluluk veriyor. Yarışmamıza ilgi gösteren tüm gençlerimize, sanat yaşamlarında başarılar diliyorum. Mimar Sinan Üniversitesi başta olmak üzere, bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm emektarlara teşekkürlerimi sunuyorum." 
  
"ÇELİK ENDÜSTRİDE 'UZUN YAŞAM İMGESİDİR" 
  
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Caner Karavit de, çeliğin endüstride 'uzun yaşam' imgesine sahip olduğunu vurgulayarak "Bir diğer anlamı da, sanat üretenler arasında 'ikinci yaşam' olarak bilinir. 19. yüzyılın ortalarından itibaren endüstriyle sanat tasarımının, zanaatin girdiği gergin ilişki, daha sonra 20. Yüzyılın başlarında bazı ekollerin sayesinde bir dirsek temasına, birlikteliğe, birlikte bir güç ilişkisine dönüşmüştür. Zaman zaman kopmalar da olmuştur. Endüstrinin işlevsel anlamda yaptığı çalışmalar, üretimlere karşılık, sanatın da, tasarımın da, zanaatin de, bu malzemeleri ikinci yaşama döndürmeleri, üretim açısından çok güçlü bir iş birlikteliğini beraberinde getirmiştir. Bugün yine endüstri sanatı desteklerken, aslında üretim açısından sadece malzemeyi paylaşmıyoruz, estetiği ve fonksiyonu da paylaşıyoruz. O nedenle bugün ERDEMİR'in sanata verdiği destek çok önemlidir. Bu sadece malzemenin tanımın ötesinde bir destektir. Bunun dönüşümü de, bizim sanatçı adaylarımız ve onlara eğitim veren hocalarımız sayesinde bir güç birliği içinde, başka bir ürüne dönüşmeye başlıyor. Bugün o ürünlerin karşılığını görüyoruz. Bu anlamda, ERDEMİR'e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
 
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU 
 
Başarı ödüllerine layık görülen Nergis Yeşil, Bahadır Çolak ve Ayhan Özgür'ün ödülleri Prof. Karavit, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Tar, Erdemir Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Aydın Pınar, Atilla Tamer Alptekin tarafından verildi. 
 
Ozan Uygan, Tanzer Arığ, Meliha Sözeri, Seyide Semiramis Özruh, Volkan Keçebaş, Turgay Topçu, Çağlar Başyurt, Seçil Ünal, Emre Aksu, Burcu Dikici'nin mansiyon ödülü kazandığı yarışmada Jüri özel ödüllerine de, Caner Şengünalp, Seval Şahin Özgür, Ferhat Özgür Görel, Raşide Bakış, Mete Özyıldırım, Işık Özçelik ile Nuriye Tuncer'in eserleri değer görüldü. 
 
Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerin sergilendiği etkinliğe Yeni Projelerden Sorumlu Direktörü Burak Büyükfırat, Erdemir İdari İşler ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Kaan Böke, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı Kemal Özden, Erdemir Grubu Teknoloji Koordinatörü Uğur Yılmaz, şirketin yönetim kademesindeki çalışanları, davetliler ve MSGSÜ öğrencileri katıldı. 
 




Haber : 

Abone Ol