1630 metre'de saygı duruşu..

Abone Ol

Van depremini sonrasında yaralılara yardımcı olabilmek için memleketi Japonya’dan ilk uçakla 3 kişilik ekibiyle afet bölgesine gelip, 5,6’lık deprem sonrası kaldığı otelin yıkılması sonucu hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki’yi anmak için Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve ERİDAK (Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği) Bacaklı yaylasına çıktı..

 

30 kişilik ekiple 1630 metre yükseklikteki Bacaklı zirvesine çıkan Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve ERİDAK, Zirve noktada Van depreminde hayatını kaybedenler ve yine Van depreminde hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.“Gönül Dostu Doktor Atsushi Miyazaki Seni Unutmayacağız Kalbimizdesin” yazılı pankart ile “Türkiye Japonya” Bayrağı açan ekiplerimiz; Doktor Atsushi Miyazakin’in Japonya’daki ailesine göndermek üzere fotoğraf çektirdi.

 

DR.ATSUSHİ MİYAZAKİ KİMDİR?
Japonya'dan kalkıp bilmediği bir memlekete yardım için koşan bir aktivist doktor,  41 yaşında olan Miyazaki, Japonya’nın Oita bölgesinde doğdu. Tıp eğitimi aldı. Daha önce kadınlara iş imkânı sağlayan bir yardım örgütünde çalıştı. Filipinler’de sivil toplumun yardımına koştu.. Dr. AtsushiMiyazaki, Van'daki depreme de yardım için gelmişti. Türkiye'ye gelen 3 kişilik Japon ekibinden biriydi.. 2 ay önce yardım kuruluşu AAR'a katılan AtsushiMiyazaki, deprem haberiyle soluğu Van'da aldı. Ancak 5.6'lık depremde hayatını kaybetti. Van depreminin simgelerinden biri artık Dr. Miyazaki.. Hiç tanımadığı insanları yaşatmak için verdiği çabayı ne Vanlılar ne de Türkhalkı unutmayacak. Van depremi için Türkiye'ye gelen Japon ekibi 3 kişiden oluşuyordu.


Haber : 

Abone Ol